Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsgetek az alábbi példa megoldásában...

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
372
1000 kg/m3 sûrûségû, 1 mPa*s dinamikai viszkozitású folyadékot akarunk szállítani 9600 m távolságra 24 liter/perc térfogatárammal.
A felhasznált csõ folyóméterének árát a következõ függvény írja le (2013, PVC): ár = 140+25*d2 (az árat forintban, az átmérõt cm-ben mérve).
Az energia ára (2013, elektromos): 45 Ft/kWh. A beruházást 12 év folyamatos üzemre tervezzük. Feltételezzük, hogy a gazdaság beszámítható, azaz a beruházásra felvett kölcsön kamata és az energia ára az inflációval együtt változik, így azokkal nem kell számolni.

Kérdések:
Iv, dm3/s=?
t, millio sec=?
Ft/MJ=?
c, Pa*m^4.75=?
d, cm=?
beruh, mFt=?
uzem, mFt=?
sum, mFt=?

Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Sajnos nekem és más gyakorló mérnök kollégának sem sikerült megoldani a feladatot.
A c-ig eljuttam, a d értékétől nem tudok egyről a kettőre jutni.

0