Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlisd...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Ha nem is az összest oldják meg ,de legalább 2 hogy értsem meg hogy kell csinálni! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
vagy az alap legyen egyenlő, vagy a kitevő. Azonos alapok esetén a nagyobb kitevőjű a nagyobb; azonos kitevők esetén pedig a nagyobb alapú a nagyobb (ezeknél a feladatoknál).

a,

`32^2=(2^5)^2` = `2^(2*5)` = `2^(10)`

`9^5` = `(3^2)^5` = `3^(10)`

b,

`5^(10)`

`9^5` = `(3^2)^5` = `3^(10)`

II.

e,

`2^(40)` = `(2^2)^(20)` = `4^(20)`

vagy `5^(20)`

f,

`2^(50)` = `(2^5)^(10)` = `32^(10)`

`7^(20)` = `(7^2)^10` = `49^(10)`
2