Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
3 golyóstoll és 10 ceruza 62 Ft ba kerül. Mennyibe kerül egy ceruza és egy golyóstoll külön-külön, ha 7 ceruza árával egy golyóstollat lehet vásárolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x=golyóstoll

y=ceruza

Felírjuk a feladat szövegéből tudható adatok alapján az egyenleteket.
`3x+10y=62`

`x=7y`


Behelyettesítve a 2. egyenletet az 1. egyenletbe.
`3*7y+10y=62`

`21y+10y=62`

`31y=62`

`y=color(red)(2)` Ft-ba kerül `1 \ db` ceruza.


`x=7y`

`x=7*2`

`x=color(red)(14)` Ft-ba kerül `1 \ db` golyóstoll.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1