Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
8. Egy osztály létszáma 35. 14 szőke tanuló van. Hány % a szőke?
9. 23 liter gyümölcslében 10 liter víz van. Hány %-os?
10. Egy ötvözetben van 27 kg vas, 1,3 kg mangán és 0,25 kg molibdén. Add meg a %-os összetételét

Pls valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
8.
35fő 14szőke
35nek az 1% 0,35
14/0,35=40
az osztálynak a 40%a szőke

9.
23l gyümölcslé 10l víz
23-10=13
23nak az 1%a 0,23
13/0,23=56,52
56,52%os a gyümölcslé

10.
27kg vas 1,3kg mangán 0,25kg molibdén
27+1,3+0,25=28,55 ez a 100%
1%= 0,2855
27/0,2855=94,57%
1,3/0,2855=4,55%
0,25/0,2855=0,8756%

én még így tanultam kiszámolni.nem tudom hogy ti hogyan számoljátok. de remélem segít
2

#1 válasza is helyes, de ez a százalékszámítás trivializálása arányossággá. Inkább így tanítják:
8.
14/35=0,4=40%
9.
(23-10)/23=0,5652=56,52%
10.
Fe: 27/28,55=0,9457=94,57%
Mn: 1,3/28,55=0,0455=4,55%
Mo: 0,25/28,55=0,0088=0,88%
1