Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
1.egy takarmány keverékben van 130 kg kukorica dara, 50 kg búza dara. Hány % a kukorica és a búza dara?
2. 15 liter vízben oldunk 12 liter bort. :O) Hány %-os a fröccs?
3. Egy frissen vágott marha hús minden kg-ban van 12,5 dkg zsír. Mennyi a hús zsír tartalma %-ban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`130kg * 100% // (130kg + 50kg) = color(red)72.22%` kukorica
`50kg * 100% // (130kg + 50kg) = color(red)27.77%` búza

2.
`12l * 100% // (15l + 12l) = color(red)44.44%` bor

3.
`12.5dkg * 100% // 100dkg = color(red)12.5%` zsír
1