Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
1. Hány %-os a permetlé. ha 3,5 liter vízben oldunk 2,5 dl vegyszert?
2. 90 kg homokhoz keverünk 50 kg meszet. Hány % a keverék mésztartalma?
3. Ha 40 liter benzinhez keverünk 1 liter motorolajat, akkor hány % a keverék olaj tartalma?
4. Egy zsákban van 20 piros, 25 sárga és 32 fekete golyó.
Hány % a piros, a sárga és a fekete golyó?

Tudom hogy sokk de örülnek ha valaki segítene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes kérdéshez ezt hasznájluk:
a = összes anyag b = oldott/keresett anyag
(b/a) * 100 = százalékos összetétel b-re nézve.

1. A vegyszertartalom:
2,5dl =0,25l 3,5l+0,25l=3,75l összesen (0,25/3,75)*100=6,67% kerekítve

2. mésztartalom:
90kg + 50kg = 140kg (50/140) * 100 = 35,7% kerekítve

3. olajtartalom:
40l + 1l = 41l (1/41) * 100 = 24,4%

4. golyók:
20+25+32= 77
piros: (20/77) * 100 = 26%
sárga: (25/77) * 100 = 32,5%
fekete: 100-26-32,5= 41,5%
1