Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1034
A ballagó nyolcadikosoktól a hetedikesek virággal búcsúztak. A nagy csokor margarétát először hatosával akarták szétosztani, de akkor egy valakinek 4-gyel kevesebb szál virág jutott volna. Ezért ötösével kötötték csokorba a virágokat., és így 14 szál megmaradt. Ebből az osztályfőnöknek kötöttek egy szép csokrot. Hány nyolcadikos ballagott, és hány szál margaréta volt?
Ehhez a feladathoz szeretnék kérni segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6x-4=5x+14 /-5x
x+4=14 /+4
x=18
6*18-4=5*18+14
104 margaréta
18 nyolcadikos
Azért mert 6-ossával akarták osztani de 4 kevesebb lett volna valakinek ezért -4. Aztán 5-össével kezdték osztani és maradt 14 szál ami azt jelenti +14 így jött ki az egyenlet, hogy 6x-4=5x+14. Az x a nyolcadikosok száma.
0