Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség...

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
x óra múlva találkoznak.

A motor 120-szal megtesz `120*x` km-t, az autó x+0,25 óra múlva megtesz `100*(x+0.25)` km-t.

`120x=100(x+0.25)`

20x=25

x = `25/20` = 1,25

A motoros indulása után 1 és egy negyed órával találkoznak.

Megtesznek `120*1.25` = 150 km-t.
0