Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, tud valaki segíteni aki érti az egyenleteket?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
578
Pista és Gábor megbeszélik, hogy d.u. 4 órakor találkoznak az iskola előtt. Pista 5
km-re lakik, kerékpárral 25 km/h sebességgel halad, Gábor 2,5 km távolságból
indul gyalog 5 km/h sebességgel. Hány perc külőnbséggel kell indulniuk ahhoz,
hogy pontosan egyszerre érjenek oda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pista az 5 km-t 25-tel megteszi `5/25` = `1/5` óra = 12 perc alatt.

Gábor a 2,5 km-t 5-tel megteszi `2.5/5` = `1/2` óra = 30 perc alatt

A különbség 30-12 = 18 perc, ennyivel hamarabb induljon Gábor, hogy egyszerre érjenek oda. Gábor induljon d.u. 3 óra 30 perckor, Pista induljon d.u. 3 óra 48 perckor.
0