Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom mi ez!

Főoldal » Középiskola » Matematika
686
Egy országban egy választáson a szavazókorú népesség 63, 5%-a vett
részt. A győztes pártra a résztvevők 43,6%-a szavazott.
Hány fős a szavazókorú népesség, ha a győztes pártra 4 152 900 fő
szavazott? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*0.635*0.43.6=4152900`

`x=4152900/(0.635*0.436)` = 15 000 000 a szavazókorú lakosság.
Módosítva: 2 éve
0