Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
948
Anya csalamádét készít, melyben a paprika, az
uborka és a káposzta aránya 2 : 2 : 3.
a) Mennyi káposztára van szükség, ha 5 kg uborka
kerül bele?
b) Mennyi káposztára van szükség, ha összesen
10,5 kg a hozzávaló zöldségek együttes tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Paprikából és uborkából is 5-5 kiló fog bele kerülni.

Az össztömeg: `10/(4/7)=17,5 \ kg`

Káposztából tehát:`17,5-10=color(red)(7,5 \ kg)` fog kelleni.




b.)
`x=10,5*3/7=color(red)(4,5 \ kg)` káposzta kerül bele.
2