Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1400 millió km^3 = 1400000000 km^3 = 1.4 * 10^21 liter

a.)
97.5%-a sós víz, azaz 2.5%-a édes víz.
1400000000 * 0.025 = 35000000 km^3 = 3.5 * 10^19

b.)
"(...), de ennek is csak kb. az 1%-a hasznosítható ivóvízként (...)"
35000000 * 0.01 = 350000 km^3 = 3.5 * 10^17

c.)
1 ember 1 hónapban 2.5 m^3 vizet spórol. Nincs kikötve az, hogy hány napot tekintsünk 1 hónapnak, de legyen egy hónap 31 napos.

Ekkor 1 ember 31 nap alatt 2.5 m^3 vizet spórol zuhanyzással, azaz 2500 litert spórol.
Tehát 2500 liter / 31 nap = 80.6451613 liter spórol. Ez kerekítsük 80.65 literre.

10.000.000 ember összesen nap 806500000 litert spórol.
806500000 liter = 806500 m^3

A Velencei-tó kb. 41 millió km^3.
41000000 liter / 806500 liter = 50.8369498 nap.

Tehát 51 nap kell ahhoz, hogy 10.000.000 ember fürdés helyett zuhanyzással a Velencei-tó vízkészletének megfelelő vízmennyiséget spóroljon.

d.)
Az már netes kutatómunkával kideríthető.
0