Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Átlagár: `(800*80+560*120)/(120+80)=color(red)(656 \ Ft)`


b.)
`(800*80+560*(x+120))/((120+x)+80)=640`

`(131.200+560x)/(200+x)=640`

`131.200+560x=640*(200+x)`

`131.200+560x=128.000+640x`

`3.200=80x`

`color(red)(40=x)`

Tehát még 40 kg-ot kell venni hozzá.
1