Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
634
Egy ablak mérete: 82 cm x 140 cm. Mekkora szöget zárnak be az ablakra ragasztott, átlósan haladó egye nes ragasztószalagcsíkok egymással?

Ha kérhetem légyszíves valaki rajzolja le talán úgy átláthatóbb
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap átlóinak hossza: `d=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(82^2+140^2)=162,25 \ cm`

`cosalpha=(a^2-(2*(d/2)^2))/(-2*(d/2)^2)=(82^2-(2*((162,25)/2)^2))/(-2*((162,25)/2)^2)=>color(red)(alpha=60,71°)`

`beta=(360°-2alpha)/2=(360°-2*60,71°)/2=color(red)(119,29°)`
0