Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
Akadálymentesítés miatt egy lépcsőre rámpát terveznek. A lépcsők
magassága 22 cm, hosszuk 34 cm. A járdaszinttől a bejáratig nyolc lépcső
vezet. Milyen hosszú legyen a rámpa? Mekkora szöget zár be a járdával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen `8*22=176` `cm` magas és `8*34=272` `cm` hosszú.

Bezárt szög:

`tgalpha=176/272`

`alpha≈32.91°`

Rámpa hossza:

`sin32.91°=176/s`

`s=(176)/(sin32.91°)≈324` `cm`

vagy

`cos32.91°=272/s`

`s=(272)/(cos32.91°)≈324` `cm`

vagy

`s^2=176^2+272^2`

`s=sqrt(176^2+272^2)≈324` `cm`

És mindhárom módszerrel ugyanaz jött ki, szóval úgy csinálod, ahogy akarod.
Módosítva: 2 éve
1