Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Fel kell bontani prímtényezőkre

`a)`

`(1425)/(1725)=(3*5^2*19)/(3*5^2*23)=(cancel(3*5^2)*19)/(cancel(3*5^2)*23)=color(red)(19/23)`

`b)`

`(3168)/(52272)=(2^5*3^2*11)/(2^4*3^3*11^2)=(2^cancel(5)*cancel(3^2)*cancel(11))/(cancel(2^4)*3^cancel(3)*11^cancel(2))=2/(3*11)=color(red)(2/33)`
Módosítva: 2 éve
0