Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a fizikában?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
416
1. feladat: Egy 1,5 kg-os tégla lezuhan a ház tetejéről. Mennyi munkát végez rajta a gravitációs erő a zuhanás első 2 másodpercében?
2. feladat: Egy játékoisztoly sűrített levegő segítségével képes kilőni a műanyag lövedéket. A pisztoly csöve 16cm és a levegő átlagosan 5N erővel gyorsítja a lövedéket. Mennyi munkát végez a sűrített levegő a golyón?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, házi
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`W=(m*g^2*t^2)/2=(1,5 \ kg*(9,817 \ m/s^2)^2*(2 \ s)^2)/2=color(red)(289,12 \ J)`



2.)
`W=F*d=5 \ N*0,16 \ m=color(red)(0,8 \ J)`
1