Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
A nyári vándortábor alkalmával öt helyen töltöttünk el 2-2 napot. A kiindulási helyünk Sopron volt, a végállomás pedig Mosonmagyaróvár. Sopronból a második szálláshelyünkig megtettük a teljes út kétheted részét. A második és a harmadik állomásunk között a fennmaradó út kétötöd részét. A harmadik és a negyedik állomás között a hátralévő út egyharmad részét. A negyedik állomástól Mosonmagyaróvár 24 km-re volt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első szakasz: `2/7`

Második szakasz: `5/7*2/5=2/7`

Harmadik rész: `3/7*1/3=1/7`

Az utolsó szakaszra maradt még 24 km.

Tehát összesen a 3 szakasz alatt megtettük az út `5/7` részét a fennmaradó rész `2/7` ami egyenlő a 24 km-el.

Most kiszámoljuk melyik az a szám aminek a `2/7`-ed része 24.

Az összes megetett út így: `24/(2/7)=color(red)(84 \ km)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0