Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény elaszticitás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
583
Számítsa ki az alábbi függvény elaszticitását
f(x) = x^3e^x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

`E(x)` = `x/f(x)*f'(x)`

`f'(x)` = `3x^2*e^x+x^3*e^x` = `e^x*(x^3+3x^2)`

`E(x)` = `(x*e^x*(x^3+3x^2))/(x^3*e^x)` = `x+3`
1