Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény deriválás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
437
f(x) = e^-x^2 + 1 + x^2 / lnx,
x>0,
x (nem egyenlő) 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=(e^(-x^2)+1+x^2)/ln(x)`

`f'(x)=((e^(-x^2)+1+x^2)'*ln(x)-(e^(-x^2)+1+x^2)*ln(x)')/((lnx)^2)`

`f'(x)=((-2e^(-2x)+2x)*ln(x)-(e^(-x^2)+1+x^2)*1/x)/((lnx)^2)`
Módosítva: 2 éve
0