Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

L'Hopital-szabály

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
417
Számítsa ki az alábbi határértéket a L'Hopital-szabállyal:
lim x^3 - 4x^2 + 4x / x^3 - 3x^2 + 4
x->2

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Hát deriváljad, amíg kell :D


`lim_(x to 2) ((x^3-4x^2+4x)/(x^3-3x^2+4))` = `lim_(x to 2)((3x^2-8x+4)/(3x^2-6x))` = `lim_(x to 2)((6x-8)/(6x-6))` = `(6*2-8)/(6*2-6)` = `4/6` = `2/3`
1