Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetett függvény ábrázolása

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
481
Legyen f(x) = x^2 + x, g(x) = 1 + x. Adja meg az f o g függvényt és ábrázolja is grafikonját
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=x^2+x` ; `g(x)=1+x`

`f circ g` = `(1+x)^2+(1+x)` = `x^2+3x+2` = `(x+1.5)^2-2.25+2` = `(x+1.5)^2-0.25`

Ábrázolás:

y = `x^2` alapfüggvény

y = `(x+1.5)^2` eltolva az x tengely mentén 1,5-del negatív irányba.

y = `(x+1.5)^2-0.25` eltolva az y tengely mentén negatív irányba.
1