Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
egy számtani sorozat hatodik es harmadik tagjanak kulonbsege 12. mennyi a kulonbsege a 100. es a 10 tagnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_6=a_1+5d`

`a_3=a_1+2d`


`a_1+5d-a_1-2d=12`

`3d=12`

`d=4`



A 10. és a 100. elem különbsége pedig.
`a_1+99d-a_1-9d`

`a_1+99*4-a_1-9*4`

`396-36`

`color(red)(360)`
0