Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 11. osztály trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Egy 12,4 dm sugarú körben 26,3 dm hosszúságú ívhosszhoz mekkora húr tartozik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Körcikk középponti szöge: `alpha=(i*180°)/(r*pi)=(26,3*180°)/(12,4*pi)=color(red)(121,52°)`

Húrjának hossza: `d=sqrt(2r^2-2r^2*cosalpha)=sqrt(2*12,4^2-2*12,4^2*cos121,52°)=color(red)(21,64 \ dm)`
0