Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentrációk átváltása

Főoldal » Középiskola » Kémia
350
Egy sav 2,04 mol/dm³ koncentrációjú oldata 22,0 tömeg%-os. Melyik savról van szó, ha az oldat sűrűsége 1,185 g/cm³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
vegyünk 100 gramm oldatot az 118,5 cm3 = 0,1185 dm3
abban van 22g sav
(22/M) / 0,1185 = 2,04
M = 22/ 2,04*0,1185
M = 91 g/mol oxálsav 90g/mol most én valahogy nem tudom kitalálni minek van 91 g/mol-os moláris tömege...
0