Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1154
Egy húrtrapéz alapjai 32, illetve 10 egység hosszúak,
a trapéz magassága 5 egység hosszú. Mekkorák a trapéz szögei? Mekkora a trapéz kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hosszabbil alapon fekvő hegyesszögei: `tgalpha=m/((a-c)/2)=5/((32-10)/2)=>color(red)(alpha=24,44°)`


Tompaszögei: `beta=(360°-2alpha)/2=(360°-2*24,44°)/2=color(red)(155,56°)`

Oldalainak hossza: `b=sqrt(m^2+((a-c)/2)^2)=sqrt(5^2+((32-10)/2)^2)=color(red)(12,08 \ cm)`

Kerülete: `a+2b+c=32+2*12,08+10=color(red)(66,16 \ cm)`
1