Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentrációk átváltása

Főoldal » Középiskola » Kémia
390
Számítsd ki a 10,0 mol/dm³ koncentrációjú, 1,33 g/cm³ sűrűségű nátrium-hidroxid-oldat
a) tömegkoncentrációját, (400 g/dm³)
b) tömegszázalékos nátrium-hidroxid-tartalmát! (30,1 w%)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a.)
Tömegkoncentráció=`"Koncentráció"*"Moláris tömeg"=10 \ (mol)/(dm^3)*40 \ g/(mol)=color(red)(400 \ g/(dm^3))`


b.)
Sűrűség=`1,33 \ g/(cm^3)=1.330 \ g/(dm^3)`

Tömegszázalék=`"Tömegkoncentráció"/"Sűrűség"=(400 \ g/(dm^3))/(1.330 \ g/(dm^3))=color(red)(30,1%)`
0