Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erővel húzza a csiga tengelye a felfüggesztést (a kötél tömege elhanyagolható)?

Főoldal » Középiskola » Fizika
632
Teljes feladat:
Egy 10 kg tömegű állócsigán átvetett kötél egyik végén 50 kg tömegű teher függ. A kötél másik végét a talajhoz rögzítették. Mekkora erővel húzza a csiga tengelye a felfüggesztést (a kötél tömege elhanyagolható)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
erő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*g=50 \ kg*9,817 \ m/s^2=color(red)(490,85 \ N)`
1