Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, elektronika

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
Hiányoztam a suliból, így nem értem ezt a 2 feladatot. Holnap írnák hasonlóból nagy tz-t és így érdekelne a számolás menete, hogy mit, miért hogyan. Előre is köszönöm annak, aki segít.
Csupán 2 feladatról lenne szó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
10,

I = 2 mA = `2*10^(-3)` A

t = 20 h = 72000 s

`Q=I*t` = `2*10^(-3)*72000` = 144 C

Ha 1 db elektron töltése `1.602*10^(-19)` C , akkor

hány darab elektron töltése 144 C?

x = `144/(1.602*10^(-19))` = `9*10^(20)` db elektron.

11,

R = 12 `Omega`

U = 6 V

I = `U/R` = `6/12` = 0,5 A

t = 180 min = 10800 s

`Q=I*t` = `0.5*10800` = 5400 C

Az időt mindig váltsd át másodpercre, az áramerősséget amperre. A `Q=I*t` képletet kell használnod, vagy attól függően, hogy mire kérdez a feladat, ennek átrendezett formáját (`I=Q/t` , `t=Q/I` )

A második feladatnál az előzetesen tanult `R=U/I` képlet használandó.
Módosítva: 2 éve
2