Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 11.

Főoldal » Középiskola » Kémia
315
Sziasztok segítséget szeretnék kérni a kémia házimban
Hány g nátrium-kloridban(NaCl) van ugyanannyi nátriumion mint 30.1g nátrium-nitrátban(NaNO3)?
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaNO_3)` = 85 `g/(mol)`

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

30,1 g `NaNO_3` az `30.1/85` mol, ugyanennyi mol NaCl pedig `58.5*30.1/85` = `ul("20,72 g")`.
0