Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
314
Ezeket a számolásos feladatokat nem értem és nem is találom higy kell tovább számolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egy képletet kell használni, illetve ebből kifejezni az ismeretlent:

`Q=I*t`

Q: áthaladt töltés mennyisége (mértékegysége Coulomb, melynek a jele C)

I: az áram erőssége (mértékegysége Amper, ennek a jele A)

t: az idő, amíg áramlik a töltés (másodpercben, jele s)

A fenti képletben, ha az áramerősség a kérdés, akkor a

`I=Q/t` képletet használod. Az időt váltsd át másodpercbe.

Ha az idő a kérdés, akkor

`t=Q/I`, az idő másodpercben lesz.


A feladat megoldásának sorrendje (ahogy a példában is látod):

1. felírod az adatokat és amit ki szeretnél számolni.

2. felírod a használt képletet

3. behelyettesíted a képletbe az ismert adatokat.

4. kiszámolod

5. válaszolsz a kérdésre.

Pl 3. feladat

Adatok:

t = 1,5 perc = 90 s

I = 10 A

Q = ?

Képlet:

`Q=I*t` = `10A*90s` = 900 C

Válasz:

`ul("Az elektromos töltés 900 C.")`

Menni fog, szurkolok.
0