Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képet csatoltam.

Főoldal » Középiskola » Fizika
297
Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Két szakasza van a mozgásnak, egy gyorsuló és egy lassuló.

1. szakasz:

`a_1`=`(Deltav_1)/t_1` = `(v-0)/t_1` = `6/2` = 3 `m/s^2`

`s_1=a/2*t_1^2` = `3/2*2^2` = 6 m

2. szakasz:

`a_2`=`(Deltav_2)/t_2` = `(0-v)/t_2` = `-6/6` = -1 `m/s^2`

`s_2=v*t_2+a_2/2*t_2^2` = `6*6-1/2*6^2` = `36-18` = 18 m

a, A test által megtett út:

`s=s_1+s_2` = 6+18 = `color(red)("24 m")`

b, A gyorsulás értékei:

a gyorsuló szakaszon `color(red)("3"m/s^2)` ; a lassuló szakaszon `color(red)("-1"m/s^2)`.

c,

`bar(v)` = `s/t` = `(s_1+s_2)/(t_1+t_2)` = `(6+18)/(2+6)` = `24/8` = `color(red)("3"m/s)`.
0