Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a 8.-os fizikában?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
384
Egy daru egyenletesen felemeli a gerendát a 35m magas épület tetejére. Eközben 105kJ munkát végez.
a) Mekkora a gerenda súlya?
b) Mekkora a gerenda tömege?
c) Mekkora a nehézségi erő által végzett munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`F=W/h=(105.000 \ J)/(35 \ m)=color(red)(3.000 \ N)`


b.)
`m=F/g=(3.000 \ N)/("9,817" \ m/s^2)=color(red)("305,59" \ kg)`


c.)
Egyenlő nagyságú a kezdeti munka nagyságával.



A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0