Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4. Feladat: valaki tudna segíteni ebben az egyetemes matekban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lim_(n to oo) (5n^4-3n^5+6)/(n+1-n^3)` = `lim_(n to oo) ((5n^4-3n^5+6)/n^3)/((n+1-n^3)/n^3)` =

= `lim_(n to oo) (5n-3n^2+6/n^3)/(1/n^2+1/n^3-1)`

A számláló tart a mínusz végtelenhez, a nevező pedig a -1-hez, így a kifejezés határértéke `oo`.


Ha már hallottál a `lim_(n to oo) (1+1/n)^n = e` -ről, akkor

`lim_(n to oo) (1+3/(4n))^(n+2)` = `lim_(n to oo) (1+1/n*3/4)^n *lim_(n to oo) (1+3/(4n))^2` = `e^(3/4)*1` = `e^(3/4)`

1