Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben az egyetemes matek feladatban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1


a,

`bar(z_1)` = `root()(1^2+1^2)` = `root()(2)`

`3/2*root()(2)+ root()(3)*(-root()(3)/2+i)` = `(3*root()(2))/2-3/2+root()(3)/2*i` = `3/2*(root()(2)-1)+root()(3)/2*i`

b,

`8*z_2` = `8*1/8*(cos270°+i*sin270°)` = `cos270°+i*sin270°` = `0+(-1)*i` = -i

`z_3^4` = `[root()(3)*(cos150°+i*sin150°)]^4` = `9*(cos600°+i*sin600°)` = `9*(cos240°+i*sin240°)` =

= `9*(-cos60-i*sin60)` = `-9/2-9*root()(3)/2*i`

`(8z_2)/(z_3^4)` = elosztod, hajrá

c,

`root(3)(z_3)` = `root(6)(3)*(cos(150/3)+i*sin(150/3))` = `root(6)(3)*(cos50+i*sin50)`.
1