Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A reaktáns/termék mennyiségének számítása - tömeg

Főoldal » Középiskola » Kémia
308
Hány gramm ezüst-bikromát (Ag2Cr2O7) csapadék képződik, ha 32,87 cm3 0,7722 mol/dm3 koncentrációjú ezüst-nitrát (AgNO3) oldathoz feleslegben kálium-bikromát (K2Cr2O7) oldatot adunk? A reakció:
2 Ag+ + Cr2O72- = Ag2Cr2O7
Ar(Ag)=107,87; Ar(Cr)=52,00; Ar(O)=16,00; Ar(N)=14,01; Ar(H)=1,01; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömeg, reaktáns
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Kiszámolod az ezüst-nitrát mennyiségét mólban (`32.87/1000*0.7722`), ebből feleannyi mol ezüst-dikromát keletkezik, azt pedig szorzod az ezüst-dikromát moláris tömegével:

`32.87/1000*0.7722/2*(2*107.87+2*52+7*16)` = `color(red)("5,479 g")`.
0