Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, légyszi segits

Főoldal » Középiskola » Kémia
333
"Írja fel, hogyan képez iont a szelén, a kalcium, a lítium és a jód!"
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szelén: `Se` + 2 `e^-` = `Se^(2-)`

Kalcium: `Ca` - 2 `e^-` = `Ca^(2+)` (vagy így is írják: `Ca` = `Ca^(2+)` + 2 `e^-` )

Lítium: `Li` - `e^-` = `Li^+` (vagy: `Li` = `Li^+` + `e^-` )

Jód: `I` + `e^-` = `I^-`.
1