Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki légyszi segitene matekban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
320
Az is oké ha csak egyet-egyet csináltok meg, de légyszi segitsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1.)
`x=32*0,25=color(red)(8 \ "fő")`



2.)
`x=(1.600)/(1-0,2)=color(red)(2.000 \ €)`



3.)
`x=(1-9.000/7.200)*100=color(red)(20%)`



4.)
`x=17.000/(0,2)=color(red)(85.000 \ €)`



5.)
Mozzarella: `30*0,4*0,45=color(red)(5,4 \ dkg)`

Edami: `30*0,55*0,3=color(red)(4,95 \ dkg)`

Tehát a válasz az, hogy a `color(red)( "Mozzarella")` tartalmaz több zsiradékot.



6.)
`(x * 0,8 + 800) * 0,8 + 800 = 8.000`

`0,64x+640+800=8.000`

`0,64x=6.560`

`x=color(red)(10.250 \ db)`


Kérlek legközelebb a megfelelő iskolai nehézségi kategóriába tedd közzé. Előre is köszönöm :)
2