Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Kémia
321
Egy gázmennyiség térfogata 27°C hőmérsékleten 120dm³. Hány °C hőmérsékletre kel felmelegíteni a gázt hogy a térfogata állandó nyomáson 0,240m³ legyen? Valaki el tudná magyarázni mert nem teljesen értem .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
p = áll.

`V_1/T_1=V_2/T_2`

`T_2=(V_2*T_1)/V_1` = `(0.24*300)/0.12` = 600 K = 327 °C
0