Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Adott két henger, melyek dugattyúval vannak ellátva és egymással összeköttetésben állnak. A rendszer folyadékkal van feltöltve. A 2,5 négyzetcentiméter keresztmetszetű dugattyúra 5 newton nagyságú erő hat. Mekkora erő kifejtésére képes a 20 négyzetcentiméter keresztmetszetű dugattyú? Köönöm a segitséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_1/A_1=F_2/A_2`

`F_2=F_1/A_1*A_2=(5 \ N)/(2,5 \ cm^2)*20 \ cm^2=color(red)(40 \ N)`
1