Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrűség

Főoldal » Középiskola » Kémia
334
Sziasztok, tudnátok segíteni ebben a feladatban? Nagyon megköszönném.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`p*V=n*R*T` = `m/M*R*T`

`rho` = `m/V` = `(p*M)/(R*T)`

`M_(C_2H_2)` = 26 `g/(mol)` = 0,026 `(kg)/(mol)`

`rho` = `(1.216*10^6*0.026)/(8.314*273.15)` = 13,92 `(kg)/m^3`
0