Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
Sziasztok! Valaki ebbe a 3 példába tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`-4-(-a)=7`

`-4+a=7`

`a=11`



b.)
`b:4/9=16`

`b*9/4=16`

`9/4b=16`

`b=64/9`



c.)
`c*(-9)=11`

`c=-11/9`



Megoldás: `a*b:c=11*64/9:(-11/9)=color(red)(-64)`
0