Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abszolút sűrűség

Főoldal » Középiskola » Kémia
344
Sziasztok, tudnátok segíteni ebben a feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia,

ismeretlen gáz moláris tömege:

`p\cdotV=n\cdotR\cdotT`

átalakítva sűrűségre:

`p\cdotM=\rho\cdotR\cdotT` ebből : `M=(\rho\cdotR\cdotT)/p=(1.087\cdot8.314\cdot293)/(110000)=0.02407 (kg)/(mol)=24.07 g/(mol)`

ammóniára vonatkoztatott sűrűsége:

`\rho_(relatív)=24.07/17= 1.416`

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
1