Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1022
Ehhez a matek házimhoz szeretnék segítséget kérni.
Egy hegedű tokkal együtt 220.000 Ft. Mennyi ebből a hegedű ára, ha a hegedű 176000Ft-tal drágább, mint a tokja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x+y=220.000`

`x=y+176.000`


`y+1760.000+y=220.000`

`2y=44.000`

`y=color(red)(22.000 \ Ft)` Tehát ennyibe lerül a tok.



`x=220.000-22.000=color(red)(198.000 \ Ft)` Ennyibe meg a hegedű.
1