Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Az ötszöröse 90-nel nagyobb mint a kétszeresénél 6-tal kisebb a szám melyik ez a szám

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a gondolt szám: `x`

`5x-90=2x-6`

`3x=84`

`x=28`

Ellenőrzés

`5*28=140`

`2*28-6=50`

`140-50=90=90`


A gondolt szám a `28`.
0