Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
334
Nem értem mit ronhattam el. Egy tizedesvesszővel kéne elcsúsztatni a megoldásomat és jó lenne, de fogalmam sincs mi lehet a hiba. Valaki tudna segíteni?

F=(k×(-3×10^-6) × (2×10^-5)/ (√2/20) ) ×2 = -15,273 N

Ugye a √2/20 egyszerű Pithagorasz-tétellel számoltam ki: √0,05²+0,05²

Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #házi feladat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Valószínűleg már nem aktuális, de hátha tanulságos:
A képletedben a nevezőben nem a távolság négyzetével osztasz, illetve a két erő hatásvonala nem egyezik meg, ezért nem kétszeres a szorzat.
Az egyik töltés hatása:
`F_1 = k*(Q_1*Q_2)/r^2*sqrt(2)/2 *2`
A `sqrt(2)/2`-es tag a 45 fokos háromszögből jön be, így összegződik a két erő.
1