Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
305
Ezt hogy kéne megoldani?
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #házi feladat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A profilomban ott van a megoldás!
0

Ez is régi, de itt a lényeg, hogy van olyan pont, ahol a Q és a 4Q töltés azonos erővel hat a Q töltésre, az az egyensúlyi pont.

`F_1 = F_2 = k*(Q*Q)/(l^2) = k*(Q*4Q)/((L-l)^2)`

Egyszerűsítve a két oldalt, és reciprokot vonva:
`l^2 = (L-l)^2/4`
`l = L/3`
0