Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A reaktáns/termék mennyiségének számítása - tömegből

Főoldal » Középiskola » Kémia
356
Finom eloszlású fém titánt (Ti), nem vizes közegben, titán-tetrakloridból (TiCl4) nátriumhidriddel
(NaH) állítanak elő a 4 NaH + TiCl4 = Ti + 4 NaCl +2 H2 reakció szerint.
Hány gramm titánt lehet előállítani 2,4783 g nátrium-hidrid (NaH) segítségével? Ar(H)=1,01;
Ar(Ti)=47,90; Ar(Cl)=35,45; Ar(Na)=22,99; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakció, tömeg, Termék, reaktáns, titán
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0