Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A reaktáns/termék mennyiségének számítása - tömegre vonatkozóan

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
321
A tiokénsav (H2S2O3), igen instabil vegyület, már szobahőmérsékleten elbomlik: H2S2O3 = S + H2SO3
Hány gramm elemi kén képződik, ha 150,5 cm^3, 0,2505 mol/dm^3 koncentrációjú nátriumtioszulfát
(Na2S2O3) oldatot, kénsavval (H2SO4) megsavanyítunk? Ar(H)=1,01; Ar(S)=32,06;
Ar(O)=16,00; Ar(Na)=22,99; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Termék, Kénsav, reaktáns, tiokénsav
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0