Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A reaktáns/termék mennyiségének számítása - gáz

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
326
Hány köbdeciméter 30099 Pa nyomású és 277,15 K hőmérsékletű oxigén (O2) gáz fejlődik,
15,43 gramm 37,00 tömeg%-os hidrogén-peroxid oldatot (H2O2) feleslegben lévő, kénsavval
savanyított kálium-permanganát (KMnO4) oldattal elegyítünk?
A reakcióegyenlet: 2 KMnO4 + 5 H2O2 + 3 H2SO4 = 2 MnSO4 + 5 O2 + K2SO4 + 8 H2O
Mr(H2O2)=34,02; Mr(H2SO4)=98,08; Mr(H2O)=18,02; Mr(K2SO4)=174,26;
Mr(KMnO4)=158,04; R=8,314 J/(mol·K); T/K= t/ºC + 273,15; (Az eredményt négy értékes
jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Gáz, számítás, reaktánsok, termékek
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0